WereldLichtjesDag Almere

‘Er is geen kind zo aanwezig als het kind dat er niet meer is.’

2019
We organiseren ook dit jaar geen WereldLichtjesDag Almere.
In plaats daarvan concentreren we ons op een uitgebreide versie van Namen Blijven, onze openbare herdenkingsavond voor nabestaanden op zaterdagavond 9 november. Meer informatie onder de tab Namen Blijven.

2018
In 2018 nemen we als Kerngroep Namen Blijven een sabbattical en organiseren daarom dit jaar ook geen WereldLichtjesDag Almere.

2017
Update 10 december 2017
Helaas hebben we vanwege de barre weersomstandigheden moeten besluiten om het evemenent WereldLichtjesDag Almere 2017 af te gelasten.
U kunt wel, volgens het oorspronkelijke idee van WereldLichtjesDag, vanavond om 19.00 uur ter herdenking een kaars aansteken en voor uw raam zetten, zoals velen over de hele wereld vandaag doen!

Op zondagavond 10 december vindt in Almere al weer voor de vijfde keer de herdenking van overleden kinderen WereldLichtjesDag plaats.

Nieuwe samenwerking
Sinds 2013 organiseerden we de Almeerse variant op deze wereldwijde herdenking onder de naam Ritueelbegeleiders Almere.
Dit jaar hebben we niet alleen onze naam veranderd in Kerngroep Namen Blijven, maar zijn we een voor de hand liggende samenwerking aangegaan met twee Almeerse organisaties die zich ook richten op het herdenken van overleden kinderen.
Dat zijn Stichting Wensjes in de persoon van Els van Boxtel en Stichting Het Luierpark in de persoon van Tineke Ras.
Als gevolg hiervan krijgt de bijeenkomst dit jaar een nieuwe vorm.

Wereldwijd
Elk jaar op WereldLichtjesDag, de tweede zondag van december, steken nabestaanden over de hele wereld om 19.00 uur een kaarsje aan voor hun overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind!

Lotgenoten
Steeds vaker gebeurt dit in een bijeenkomst met lotgenoten, in het besef dat je niet alleen bent met je verdriet. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben.

Voor wie
Het maakt niet uit hoe oud het kind was toen het overleed, of hoe lang dit geleden is. Iedereen die het verlies van een kind heeft meegemaakt is van harte uitgenodigd. Ouders, grootouders, broers, zussen, familie, vrienden en ieder die zich met hen verbonden voelt. De herdenking staat nadrukkelijk open voor alle nabestaanden, ongeacht hun herkomst of levensbeschouwing.

Programma
Het programma is nog in ontwikkeling, zo gauw het rond is vindt u het hier.

Locatie
De herdenking vindt dit jaar plaats in Het Luierpark. Dit park bevindt zich in het Oostrandpark (Stripheldenbuurt) en grenst aan de Guus Gelukstraat.

Partner-informatie
In Het Luierpark kunnen ouders een boom adopteren ter gelegenheid van de geboorte, maar ook van het overlijden van een kind, of van een al eerder overleden kind.
Stichtinng Wensjes is de initiatiefnemer van een plek om te vroeg geboren kinderen te herdenken: Vlindertuin Inaya.
Wilt u meer informatie over onze samenwerkingspartners, bezoek dan hun website.
Stichting Wensjes
Stichting Het Luierpark

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief!

Facebook Namen Blijven

Categorieën

WereldLichtjesDag Almere 2017 is mede mogelijk gemaakt door Medi-Mere.