Namen Blijven programma 2023

 

4 november 2023 – Tussen 18.00 en 21.00 uur in het Vroege Vogelbos – bij het Eksternest in Almere Haven

Op je wandeling kom je allerlei herinneractiviteiten tegen. Je mág meedoen, maar niets hoeft. Bepaal bij elke activiteit zelf of het wat voor je is.
Tijdschema: 18:00 – 19:00 uur (kinderen), 19:00 – 21:00 uur (volwassenen).

●Liefde bloeit
Iedereen krijgt een bloembol die thuis geplant kan worden.
De naam van de overledene wordt op een stokje geschreven. Daarmee kun je de plek markeren waar in de lente de bloem voor jouw dierbare gaat bloeien.

●Woorden van Troost
Gérard Pillen leest een gedicht voor, dat wonderwel bij je past.

●Een Zoet Moment
Wat is het fijn om aan een mooi moment met je geliefde te denken, terwijl je een snoephartje in je laat mond laatsmelten.

●Namen Verbinden
Samen met Hein Walter tekenen de bezoekers de namen van hun geliefden op een groot vel papier. De letters vormen één weefsel. Later wordt er een kaart van gemaakt die je krijgt toegestuurd als je je naam en adres achterlaat.

●Namen Zingen
Koren van HartenMuziek zingen onder leiding van Heleen van der Heul de naam die jij noemt. Daarbij klinken de liederen die jouw gedenkmoment ondersteunen.

●Bewaar Gebaar
Folkje Nawijn vormde met haar handen honderd amuletten van klei. Ze worden met eerbied door haar uitgereikt, zodat jij er een naam aan toe kunt voegen. Met dit amulet kun je de naam van een geliefde overledene heel dicht bij je houden.

●De Omgekeerde Wens
Natuurlijk had jij de persoon die jij vandaag gedenkt nog hele fijne dingen toegewenst. Maar wat zou deze jou nou toewensen? Luister goed naar je innerlijke stem en veranker het mee in je hart.

●Windbericht
Er is een berichtenstroom tussen hier en ‘daar’, gedragen door de wind. Met een klein ritueel helpt Vesna Dragojevic je gedachten aan deze bries toe te vertrouwen en mee te laten nemen naar voor wie ze bestemd.

●Klankschalen spreken
Martijn Huffnagel laat klanken voelen die je verbinden met de persoon die je gedenkt.

●Verhalen voor jou
Laat je meevoeren in het verhaal, in het verhalenprieel van Bart Corduwener

●Muziek aan het water
Op een mooie plek aan de vijver geniet je van een muzikaal moment.

●Sterrenlicht
Je geeft de lichtbol in je tasje aan een danser, die hem naar het grote veld danst. Daar wordt jouw bol deel van het glinsterende sterrenlicht dat al onze doden verbindt.

●Passiepost
Ga binnen in de caravan waar je een kaart schrijft voor een medemens die je
een hart onder de riem wilt steken.

Na afloop is er bij De Schaapskooi gelegenheid om na te praten bij het vuur onder het genot van een glas warme chocolademelk of glühwein.