WANDELING VOOR KINDEREN (MET BEGELEIDING)

NAMEN BLIJVEN 2019

 

PROGRAMMA
NAMEN BLIJVEN 2019

‘We gaan allemaal een keer dood, maar… onze NAMEN BLIJVEN!’

Programma van de wandeling voor kinderen
(met hun begeleiders) van 18.00 tot 19.00 uur

Ons baken
Je ziet al van veraf waar je moet zijn. Drie hele grote kaarsen wijzen je de weg. Zie je ze al?!

Welkom
Je wordt met je volwassen begeleiders ontvangen bij de kraam voor de Schaapskooi, tegenover het Theehuis van Het Eksternest. Daar krijg je informatie en kun je vragen stellen.

Op je wandeling kom je allerlei herinner-activiteiten tegen. Je mág meedoen, maar niks hoeft. Bij elke activiteit kijk je zelf of het wat voor je is.

# De start – Heidi Markus
De route start bij de verlichte poort met het eksternest er bovenop. Daar krijg je een papieren tas met je eigen ‘lichtpuntje’ voor in het donkere bos.

# Liefde blijft – een vrijwilliger
Alles wat dood gaat komt later in een andere vorm weer terug. Dat zie je in de natuur. Deze bloembol wordt straks een mooie bloem. Geef hem de naam van wie je mist en een mooi warm plekje.
# Gedichten – Maria Elstgeest
Maria leest speciaal voor jou een mooi, toepasselijk gedicht.

# Een zoet moment – Bernadette Wegman
Haal bij Bernadette een mooie, ‘zoete’ herinnering op aan de mens die, of het dier dat dood ging. Schrijf hem op en bewaar hem om hem nooit meer te vergeten. Kies daarna het zoete hart dat het best bij jou past en eet het lekker op.

# We schrijven je naam in de wind – Gérard Pillen
Gérard schrijft samen met jou de naam van de persoon, of van het dier dat dood is gegaan in de wind. Zo kun je die naam altijd wanneer je wilt weer uit de lucht plukken.

# Klankschalen – Martijn Huffnagel (VERVALLEN)
Martijn speelt mooie zachte muziek op zijn klankschalen. Je merkt daardoor nog beter hoe stil het in de rest van het bos eigenlijk is.

# Namen schrijven in het zand – Gonny Geurts
Gonny heeft een lichttafel. Daarop kun je de naam van de persoon, of van het dier dat is doodgegaan in het zand schrijven en mooi versieren. Vergeet je niet er een foto van te maken?!

# Larven en li-bellen – Zilla van Dijk
Een bosfee vertelt aan een groepje kinderen een toepasselijk sprookje. Daarna mag je zelf de bellen uit het sprookje maken.

# Getekend – Hyki Helmantel
Hyki vraagt naar jouw beeld van de persoon of het dier dat dood is gegaan en maakt op basis daarvan een mooie tekening voor je.

# Loslaten
Je hebt de hele wandeling lang steun gehad van de lichtgevende bal. Net als de persoon of het dier dat dood is gegaan moet je die nu weer loslaten. Een danseres helpt je daarbij: zij brengt jouw lichtbal dansend in het veld. Alle ballen samen lijken wel een gevallen sterrenhemel!

# Wat vond je ervan? – Anja Stam | Elly Herms-Bode | Marlène Victoria
We zijn benieuwd wat je van deze herinneringstocht vond. Wil je ons dat vertellen? Heb je tips of ideeën voor volgend jaar?


Warm worden en ervaringen delen (als je wilt)
Fijn dat je bent geweest! Ben je koud geworden? Kom lekker bij het vuur zitten met een warme beker chocolademelk. Vertel en luister naar wat andere kinderen hebben beleefd. Of staar nog even stil, in gedachten verzonken, in het vuur.

TIP VOOR JE BEGELEIDERS
Lees ook even de ‘Nuttige informatie’ onder button op deze pagina. 

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief!

Facebook Namen Blijven