Ritueelbegeleiders_DEFHerinneringen aan onze dierbare overledenen levend houden, door muziek en met actieve handelingen. Hiertoe bieden wij, Ritueelbegeleiders Almere, u de gelegenheid. Met Namen Blijven en Wereldlichtjesdag in 2016. Namen Blijven 2016 raakt bezoekers

Ondnemen-blijven-logoer milde temperaturen in het windstille Beginbos werd vrijdagavond 28 oktober het vierde Namen Blijven evenement gehouden. De met kaarsen en fakkels verlichte gedenkroute waar invoelend aandacht is voor overleden dierbaren trok dit jaar het record aantal van 106 deelnemers waaronder ook kinderen. Mede dankzij de intensieve voorbereiding en hulp van ruim 30 vrijwilligers en kunstenaars kijkt de organisatie van Namen Blijven, Ritueel Begeleiders Almere, tevreden terug. Er waren louter warme reacties van bezoekers zoals: “Papa, na 44 jaar losgelaten en opnieuw de verbinding aangegaan.” en “Een pad vol liefde en licht, prachtig mooi!”. Voor een aantal gasten was het zelfs niet de eerste keer dat ze de sfeervolle route met rituelen liepen. Volgend jaar vindt Namen Blijven 2017 opnieuw eind oktober plaats.

Sfeerreportage Namen Blijven door Omroep Flevoland
Ook dit jaar maakte Omroep Flevoland weer een korte sfeerreportage van Namen Blijven. Deze is te bereiken via de volgende link: www.omroepflevoland.nl/…/almere-lopen-om-te-blijven-herdenken.

 

Logo-Wereldlichtjesdag1 WereldLichtjesDag dit jaar in Parkhuys Almere

Elk jaar op de tweede zondag van december steken nabestaanden over de hele wereld om 19.00 uur een kaarsje aan voor hun overleden kinderen. Steeds vaker gebeurt dit in een bijeenkomst met lotgenoten. Ook dit jaar organiseren we weer de Almeerse versie van deze Wereldwijde herdenking, dit jaar onder het motto ‘er is geen kind zo aanwezig als het kind dat er niet meer is’. Met muziek, poëzie en bezinning, en met het aansteken van kaarsjes wordt gezamenlijk stilgestaan bij de herinnering aan de overleden kinderen.

Het maakt niet uit hofoto-parkhuyse oud het kind was toen het overleed, of hoe lang dit geleden is. Iedereen die het verlies van een kind heeft meegemaakt is van harte uitgenodigd. Ouders, grootouders, broers, zussen, familie, vrienden en ieder die zich met hen verbonden voelt. De herdenking staat nadrukkelijk open voor alle nabestaanden, ongeacht hun herkomst of levensbeschouwing. We vervolgen de reis van deze herdenking door Almere en strijken dit jaar neer in Parkhuys Almere aan de Bunuellaan 1, die haar locatie hiervoor graag ter beschikking stelt. U bent welkom vanaf 18.30 uur, het programma start om 18.45 uur. De avond eindigt rond 20.00 uur. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Bezoek ook eens onze Facebookpagina’s: Ritueelbegeleiders-Almere en Namen Blijven.