Namen Blijven 2019

Wat je in je hart bewaart, raak je nooit meer kwijt

Namen Blijven 2019 | zaterdag 9 november
18.00 – 19.00: kinderen
19.00 – 21.00 uur: jongeren en volwassenen
2018 Hebben we overgeslagen. Na vijf jaar hard werken aan even zoveel edities waren we toe aan een jaar van rust en overweging.
En dat heeft effect gehad: in 2019 organiseren we met nieuw élan de 6e editie van ons mooie evenement!
Deze keer op een zaterdagavond.

Kinderprogramma
We hebben het evenement zelfs met een uur uitgebreid. Van 18.00 tot 19.00 uur omvat het programma een aantal onderdelen speciaal voor de kinderen.

Uitbreiding Kerngroep
Tot ons grote plezier is onze Kerngroep versterkt met de komst van Marlène Victoria. Zij is de aangewezen persoon om de organisatie van Namen Blijven 2019 efficiënt, maar ook met grote warmte in goede banen te leiden.

Vrijwilligers gezocht
Wij mogen bouwen op een vaste groep van trouwe vrijwilligers die zich inzetten om ons gratis toegankelijke evenement te realiseren. Maar elk jaar zijn we ook op zoek naar extra vrijwilligers die ons willen assisteren bij de voorbereiding, opbouw, uitvoering en afbouw. Iets voor u? Laat het ons weten op e-mailadres namenblijven@gmail.com .

Inspiratiebronnen: Allerzielen Alom en Nacht van de Ziel
Namen Blijven is geïnspireerd op het concept Allerzielen Alom van Ida van der Lee. Na een bezoek aan Mexico, waar de dood uitbundig wordt gevierd, ging deze Amsterdamse kunstenares op zoek naar nieuwe vormen om met het herdenken van overledenen om te gaan. In Allerzielen Alom staat de rol van kunstenaars ten dienste van nabestaanden centraal.
Een tweede inspiratiebron is de Nacht van de Ziel, een eerder initiatief van de Almeerse kunstenares Mary Fontaine.

Meer informatie
Onder de tab Nieuws zullen we u geregeld informeren over de voortgang van Namen Blijven 2019.
Wilt u op de hoogte gehouden worden d.m.v. onze nieuwsbrief? Stuur dan een mail naar namenblijven@gmail.com .

NUTTIGE INFORMATIE & ROUTE LOCATIE - klik hier

Gratis entree
De avond is gratis toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage aan deze avond wordt zeer op prijs gesteld. Mede daarmee kunnen we volgend jaar weer een nieuwe editie organiseren.

Speciaal programma voor kinderen
van 18.00 tot 19.00 uur
Ook kinderen blijven graag herinneringen ophalen aan mensen – of dieren – die zijn doodgegaan. Door de interactieve vorm zijn de meeste rituelen en bezinningsmogelijkheden ook geschikt voor deelname door jonge bezoekers, ze kunnen er op eigen manier betekenis aan geven. Kinderen zijn dan ook van harte welkom.
Dit jaar breiden we het programma zelfs uit in tijd en inhoud om de kinderen nog meer aandacht te geven. Tussen 18.00 en 19.00 uur is het aanbod aan herdenkingsmogelijkheden op hen afgestemd.

Klik op de link voor de >> Route en Locatie

Parkeren
Als de parkeerplaats bij het Eksternest vol is kunt u parkeren bij Ballorig, 300 meter van het startpunt.

Blikvanger
Wandelend van de parkeerplaats naar de Schaapskooi van Stad & Natuur Almere ziet u al van verre de drie kaarsen van het kunstwerk ‘La Lumière Dansante’ van kunstenaar Pieter van de Pol.

Ontvangst
De ontvangst is bij de Schaapskooi naast Het Eksternest. Hier krijgt u informatie, het programma en kunt u uw vragen stellen.

Meditatieve sfeer
Met fakkels, kaarsen en vuurkorven wordt in het bos een meditatieve sfeer opgeroepen.

Openstelling route
Tussen 18.00 en 21.00 uur kunnen bezoekers in de sfeervolle omgeving een wandelroute volgen en naar keuze deelnemen aan de aangeboden activiteiten.
Het eerste uur is met name gericht op kinderen. Vanaf 19.00 uur ligt het accent op jongeren en volwassen.. Om 21.00 uur eindigt het aanbod op de route, maar u kunt nog wel even ‘op verhaal komen’.

Route
As bezoeker maakt u  de wandeling in uw eigen tempo. Het startpunt van de route is het kunstwerk ‘Het Eksternest’. De wandeling voert over een deel van het Wandelpad van Stad & Natuur Almere en door de sfeervolle IVN-Bostuin.
De route, over het zandpad, is helaas niet geschikt voor rolstoelen.

Oriëntatierondje aanbevolen
Het verdient aanbeveling om eerste een oriënterend rondje over de route te maken. Zo krijgt u een goed beeld van het aanbod en kunt u – indien u wilt – gericht kiezen voor deelname aan het onderdeel dat u het meest aanspreekt.
De route is niet lang (omstreeks 500 meter) en eindigt bij het beginpunt.

Vrij om wel of niet deel te nemen
U bent geheel vrij om deel te nemen aan de aangeboden herinnerings- en herdenkingsvormen. Vind u dat te confronterend? Ook het eenvoudigweg aanwezig zijn, het samen zijn met anderen die dierbaren hebben verloren kan u met een goed gevoel naar huis doen gaan.

Even op verhaal komen
De route eindigt ook weer bij de Schaapskooi.
Daar vindt u zitjes rond enkele vuurschalen waar u letterlijk en figuurlijk op verhaal kunt komen.
Tegen een kleine vergoeding schenken we warme chocolademelk en glühwein.

Namen Blijven is mede mogelijk gemaakt door:

     

 

 

 

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief!

Facebook Namen Blijven