Namen Blijven 2021

 

Tot onze spijt bleek het vorig jaar niet mogelijk Namen Blijven te organiseren. We vertrouwen erop dat de corona-crisis in november zover is bedwongen dat dat dit jaar wel weer mogelijk is.
Hieronder leest u meer informatie over de avond en een overzicht van de karakteristieke kenmerken ervan. In de kolom hiernaast vindt u het programma van de avond en een uitnodiging speciaal voor kinderen.


NAMEN BLIJVEN 2021 NA CORONALEED VAN EXTRA BETEKENIS
De beperkende maatregelen als gevolg van de corona-epidemie hebben ingrijpende gevolgen, zeker bij het afscheid van een dierbare.

Heb je door coronamaatregelen in de afgelopen tijd niet, of niet goed afscheid kunnen nemen en blijft dat aan je knagen
Dat moment van afscheid kun je niet over doen. Misschien kun je het wel voor een deel goed maken, íets van dat gemiste afscheid inhalen, door een bezoek aan Namen Blijven.


WANDELEN, HERINNERINGEN OPHALEN EN HERDENKEN VOOR NABESTAANDEN

 Ben jij een nabestaande? Vast wel, iedereen kent wel een mens in zijn omgeving die is overleden, of een dier dat is doodgegaan.
Vindt je het fijn om soms nog eens even heel nadrukkelijk aan die persoon of dat dier terug te denken? Dan is Namen Blijven misschien iets voor jou.
Op zaterdagavond 6 november 2021 tussen 18.00 en 21.00 uur organiseren we in het Vroege Vogelbos – bij het Eksternest in Almere Haven – voor de zevende keer deze bijzondere herinneringswandeling. Ook dit jaar is het eerste uur weer speciaal voor kinderen met hun ouders/begeleiders.

Je krijgt die avond de kans om herinneringen op te halen en te herdenken. Dat kan door in stilte de sfeervolle wandelroute te volgen. Die hebben we die middag met fakkels en vuurkorven in het donkere bos gemaakt.
Dat kan ook door mee te doen aan één van de korte kunstzinnige en/of rituele activiteiten die kunstenaars en ritueelbegeleiders hebben bedacht om je nog intenser met je aandacht en gevoel bij die overledene te laten zijn. Je wandelt in je eigen tempo en beslist zelf of je wilt meedoen aan de activiteiten. De route voert over een deel van het wandelpad van Stad & Natuur. De route start en eindigt bij het Eksternest en is ongeveer 750 meter lang, maar jammer genoeg hier en daar moeilijk begaanbaar voor rolstoelen.
Na afloop kun je letterlijk en figuurlijk op verhaal komen bij een van de vuurschalen. Daar kun je in stilte nog wat namijmeren over wat je hebt meegemaakt, of je ervaringen delen met andere nabestaanden. Ook wij horen graag hoe je de avond hebt ervaren.
Voor een euro kun je daar een beker warme glühwein of chocolademelk kopen.
Ga je tevreden naar huis? Je maakt ons blij met een gift die we kunnen gebruiken voor de volgende Namen Blijven.

Namen Blijven 2021 in het kort:

 • ;Zaterdagavond 6 november
 • ;Vroege Vogelbos, achter Het Eksternest, Muiderweg 10, Almere Haven
 • ;Wandelroute van omstreeks 700 meter door het sfeervol verlichte bos
 • ;Kinderroute: van 18.00 tot 19.00 uur, voor kinderen en begeleidende volwassenen
 • ;Volwassenenroute: van 19.00 tot 21.00 uur
 • ;Kunstzinnige en rituele mogelijkheden om actief te herinneren en herdenken
 • ;Alleen de wandeling maken kan ook, niets is verplicht
 • ;Niet gebonden aan een religie of levensbeschouwing
 • ;Kom zoals u wilt: alleen, of juist samen met uw mede-nabestaanden
 • ;Rekening houdend met de dan geldende regels m.b.t. coronacrisis
 • ;Entree is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom

Vragen?

Stel uw eventuele vragen bij voorkeur per mail via informatie@namenblijven.presentatie4all.nl

Namen Blijven 2021 is mogelijk gemaakt door een donatie van: